Ondernemen

De toekomst verandert zo snel. Banen veranderen, de manier van werken verandert. Het wordt dus steeds belangrijker dat je een ondernemende houding aanleert, tot actie overgaat en je blijft ontwikkelen. En dat is precies waar het binnen deze talentrichting om draait.

Eigen onderneming

Centraal binnen het programma staat het starten van je eigen onderneming. Dat gaat met vallen en opstaan. Je bent continu praktisch bezig. Bedenk maar eens iets leuks waar jij veel energie van krijgt en waar tegelijkertijd markt voor is. Markt voor is? Jazeker, je moet natuurlijk wel onderzoeken of een bepaald idee aansluiting vindt bij de behoefte van een bepaalde doelgroep. Dat doe je via markt­onderzoek. Samen met onder andere klanten bekijk je of jouw idee het waard is om verder te ontwikkelen. In een volgende fase reken je de financiën door: hoeveel moet de klant betalen? Hoeveel startkapitaal hebben we nodig? En hoe houden we overzicht in alle financiële ­gebeurtenissen? En dan ga je ook echt de markt op: je geeft vorm aan je marketingbeleid, gaat verkopen en gaat je product of dienst verder ontwikkelen. Misschien krijg je wel een veel beter idee! Die kans laat je, als échte ondernemer, natuurlijk niet onbenut.

 

Vaardigheden

Tijdens de hele rit blijven we natuurlijk niet in de banken zitten, je gaat echt op pad en zal ervaren wat het inhoudt om ondernemer te zijn. Bovendien zullen we gastsprekers uitnodigen en krijg je workshops over onderwerpen en vaardigheden die belangrijk zijn voor je onderneming. Denk maar eens aan het pitchen van je idee. En lang niet alles gaat in één keer goed. Wij vinden dan ook dat je maar eens op je ‘bek moet gaan’. Daar leer je erg veel van. Een echte ondernemer gaat niet bij de pakken neer zitten!

Vervolg

Je leert in deze talentrichting ontdekken of het ondernemen bij je past en bovendien krijg je meer gevoel bij de vakken economie en bedrijfseconomie die je vanaf de derde klas krijgt en in de bovenbouw kunt kiezen. Wie weet vind je het zo leuk, dat je wilt doorgaan en onderdeel wilt zijn van de business school in de bovenbouw.